franch english german arabic turkish

5 Ücretsiz En İyi Görsel Sıkıştırma Servisi 5 Ücretsiz En İyi Görsel Sıkıştırma Servisi

Tarih: 2017-10-21 08:53 Kategori: tasarim | Okundu: 2820

Görselleri sıkıştırmak için her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi var. Kimi yalnızca PS’yi kullanırken kimi bazı ekstrem yazılımları kullanıyor. Yine de büyük çoğunluk görsel sıkıştırma konusunda online servisleri tercih ediyor.

Tasarım Bilgileri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Sayfalarınızın daha hızlı yüklenmesinin ne demek olduğunu biliyorsunuz. Daha hızlı sayfalar; daha üstün kullanıcı deneyimi ve SEO nezdinde hanenize yazılan ekstra bir gol avantajı demek. Sitenizi hız optimizasyonundan geçirmek ve kaputun altında JavaScript ile CSS’i iyileştirmek ilk adım. İkinci adımda ise birçok Webmaster’ın atladığı bir adım var; optimize edilmemiş görseller.


Sitenizin yazılımı, sunucunuz ve diğer kriterlerin yanı sıra optimize edilmiş görseller kullanmanız son derece önemli. Kaliteli olsun ışıl ışıl görünsün diye görsellerinizi optimize etmeden yerleştireceğiniz sayfa ile optimize edilerek verilerin kıt kanaat yüklendiği sayfaların arasında yarı yarıya sayfa açılış hızı farkı olabileceğini biliyor musunuz? Muhakkak biliyorsunuzdur o zaman sıkıştırma işinin ne kadar kritik olduğunun farkındasınızdır.

Görselleri sıkıştırmak için her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi var. Kimi yalnızca PS’yi kullanırken kimi bazı ekstrem yazılımları kullanıyor. Yine de büyük çoğunluk görsel sıkıştırma konusunda online servisleri tercih ediyor. Eğer sizde online araçlara masaüstü yazılımlardan daha çok yükseliyorsanız işte kullanabileceğiniz 5 en iyi ve ücretsiz görsel sıkıştırma servisi

#1- TinyPNG

TinyPNG yıllardır görsellerini optimize etmek isteyen Webmaster’ların en sık uğradığı duraklardan biri. Sade bir arayüz ve sevimli maskot pandanın bizi karşıladığı bu servis aynı anda 20 adet dosya yükleme, sıkıştırılan görselleri toplu arşiv halinde indirme ve Dropbox’a kaydetme özelliğine sahip. “Parası neyse veririz yok mu bu hizmetin daha iyisi?” Diyenler için de TinyPNG sitelerine uğramanıza gerek kalmadan kullanabileceğiniz ücretli PS plugin’i sunuyor.

#2- Optimizilla

Optimizilla daha çok işi bilen, olayın mantığını çözen Webmaster’lara hitap ediyor. Tıpkı TinyPNG ve listedeki diğer sıkıştırma araçları gibi 20 adet dosyayı toplu sıkıştırabilen Optimizilla, sıkıştırmak istediğiniz görselleri önizleyerek sıkıştırma oranını manuel olarak ayarlama şansı sunuyor. Yani fotoğraf / resim kalitesindeki farkı görerek sıkıştırma yapmak isteyenler için Optimizilla daha avantajlı olabilir.

Bazı görsellerde %10’dan sonra görüntü kalitesinde gözler görülür değişim meydana gelirken bazılarında %30 gibi yüksek tolerans payları olabiliyor. El ile bu ayarlamaları yapmak, hem görüntü kalitesi hem de veri boyutu ağırlığından ödün vermek istemeyen arkadaşlar için daha ideal olacaktır.

#3- Compressor.io

Kayıplı ve kayıpsız görüntü sıkıştırma seçenekleri sunan compressor.io basit arayüzüyle öne çıkıyor. Google Drive ve Dropbox desteğine sahip compressor.io'nun en büyük eksikliği ise ne yazık ki toplu dosya sıkıştırma desteğinin olmaması. Tek seferde bu servisi kullanarak en fazla 10 MB büyüklüğünde bir görseli sıkıştırabilirsiniz.

Compressor.io manuel sıkıştırma opsiyonu sunmuyor ancak kayıplı ve kayıpsız sıkıştırma yaptığınızda görselde orijinali ile aralarında nasıl bir fark olduğunu önizleme yapma imkanı var. 

#4- Kraken

Kraken, birden fazla dosyayı aynı anda işleyebilen Google Drive ve Dropbox’a aktarım yapabilen yetenekli bir diğer görsel sıkıştırma aracı. Kayıplı ve kayıpsız olmak üzere Kraken ile istediğiniz görseli sıkıştırabilirsiniz.

Kraken’ın tek dezavantajı, ücretsiz kullanıcılara biraz üvey evlat muamelesi yapmayı sevmesi. Eğer 2 MB civarı veya daha büyük bir dosyayı Kraken ile sıkıştırmak isterseniz ücretsiz bir kullanıcı olduğunuz için sınırı aştınız uyarısını ekrana yapıştırıp sizi diğer alternatifleri kullanmaya davet ediyor. Eğer isterseniz Kraken sıkıştırma aşamasında görseli istediğiniz şekilde yeniden boyutlandırma imkanı da sunuyor.

#5- Gift of Speed

Gift of Speed, PNG ve JPG dosyalarınızı sıkıştırabileceğiniz bir başka görüntü sıkıştırma alternatifi. PNG dosyalarını çoklu olarak sıkıştırmayı destekleyen Gift of Speed maalesef JPG için aynı desteği sunmuyor. Gift of Speed şipşak sıkıştırma servisi TinyPNG’i sevenlerin muhakkak hoşuna gidecektir.



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri listesi açıklandı...
Dünyanın en güçlü h...